CNR is de oudste onafhankelijke platenmaatschappij in Nederland

Over CNR Entertainment

Sinds 2017 is Arcade weer volop actief, met name op het digitale vlak. Arcade heeft de naam aangepast en heet tegenwoordig Arcade NL en houdt zich nu volop bezig met muziek uit de enorme catalogus van het moederbedrijf CNR. Daarnaast vertegenwoordigen we ook diverse catalogi van derden waaronder Hans van Hemert, Corduroy Records, Westside, Lee Towers, Centertainment Music.

Ook verzorgt CNR wereldwijd online muziekdistributie met een persoonlijke touch: uw muziek is verkrijgbaar op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Tidal en andere grote platforms. Laat fans uw muziek vinden via Shazam en genereer inkomsten met uw YouTube video’s!

ArcadeNL is zeer actief met het maken van playlists op het digitale muziekplatform Spotify.

 • 1937

  CNR Records

  CNR Records werd in 1937 opgericht door Cornelis Nicolaas Rood. In de jaren vijftig zal CNR een gevestigde naam zijn in de platenindustrie als ze de distributierechten verwerven van diverse buitenlandse pop en klassieke platenlabels

 • 1960

  Eerste successen

  De jaren 60 worden gekenmerkt door de velen hits van artiesten zoals, Heintje, Gert Timmerman, De Selvera’s, John Lamers en Rocco Granata.

  1960

 • 1970

  Hit tijdperk

  Na inmiddels een enorme catalogus te hebben opgebouwd gaat het succes verder in de jaren 70 met de successen van o.a. Andre van Duin, Willy Alberti, Trio Hellenique, Teach-Inn en Francis Goya.

 • 1980

  Gouden platen

  CNR is niet meer weg te denken uit de muziekindustrie wanneer artiesten als Gordon, Rene Froger en Benny Neyman hun eerste successen boeken.

  1980

 • 1990

  TV hits

  Een van de meest bekende merken dat zijn oorsprong heeft in de jaren 80 domineert in de jaren 90 de hitlijsten, Arcade. Hit successen zijn o.a de series , Dance Classics, Turn Up The Bass, House Party en Synthesizer Greatest.

 • 2000

  Digitale tijdperk

  CNR Arcade begint met een klein team weer naam te maken in de markt. Jaren eerder werd al begonnen met het digitaliseren van de catalogus maar de grote omslag komt als er nieuwe mensen worden aangetrokken. Vanaf dat moment is ArcadeNL en CNR een feit.

  2000

 • 2017

  Een nieuw begin

  CNR Arcade begint met een klein team weer naam te maken in de markt. Jaren eerder werd al begonnen met het digitaliseren van de catalogus maar de grote omslag komt als er nieuwe mensen worden aangetrokken. Vanaf dat moment is ArcadeNL en CNR een feit.

Cornelis N. Rood was eigenlijk fabrikant van lampenkappen. Ook was hij actief in de chemische industrie. CNR was aanvankelijk slechts als hobby bedoeld, maar in de jaren vijftig werden de zaken grootser aangepakt. Het platenlabel (toen nog vaak aangeduid als C.N. Rood BV) verwierf de distributierechten van enkele buitenlandse pop- en klassieke platenlabels en daarnaast werd ook een aantal Nederlandse artiesten onder contract genomen.

Een van de eerste Nederlanders die succes had op CNR was Gert Timmerman. De hoogtijdagen voor CNR waren in de jaren zestig met artiesten als Trio Hellenique en vooral Heintje, die miljoenen singles en lp’s verkocht in Nederland en in Duitstalige landen. Heintje Simons stond zelfs wekenlang genoteerd in de Amerikaanse Billboard Top 100

In de jaren zeventig legde CNR zich vrijwel exclusief toe op Nederlands product, met successen van onder meer Benny Neyman, Tol Hansse en André van Duin. Toch werd er ook met buitenlandse hits gescoord; zo had Baccara in 1977 twee nummer 1-hits op het CNR-label.

In de jaren tachtig was er succes voor onder meer Stars on 45, Rubberen Robbie, Nova en de eerste hits van René Froger terwijl het bedrijf in de jaren 90 en ’00 succes had met onder meer Gordon en “Koning der Piraten” Jannes. Inmiddels was CNR ook actief op de ontluikende videomarkt. Onder het label CNR Video werden verschillende videocassettes uitgebracht.

In de jaren negentig leek het mis te gaan met CNR, toen moedermaatschappij Arcade in 1992 in zwaar weer terechtkwam. Even dreigden alle artiesten hun platencontract te verliezen, maar uiteindelijk bleef CNR bestaan. Eind jaren negentig werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Roadrunner Arcade Music, na een joint venture met het rocklabel Roadrunner Records. In 2001 werd de naam weer CNR Music, en later CNR Entertainment B.V. Eind 2010 verkocht eigenaar Cees Wessels zijn laatste tranche aandelen in Roadrunner aan het Amerikaanse Warner Music en CNR ging zelfstandig verder. Hiermee is het de oudste Nederlandse zelfstandige platenmaatschappij.

Onder leiding van een nieuw management team werd het bedrijf vanaf najaar 2011, na de voorgaande jaren een moeilijke creatieve periode doorgemaakt te hebben, gemoderniseerd en uitgebreid. Naast de herintroductie van het eens zo prestigieuze label Arcade (compilaties & concepten), heeft CNR Entertainment de volgende labels: CNR Music (volksmuziek), Redline Music (pop/m.o..r.) en SL1200 (dance). Met name Redline Music doet meteen van zich spreken met signings als, Pearl Jozefzoon, Xander de Buisonjé, Ellen ten Damme en Voicedeelnemer Charly Luske. Tevens kondigde directeur Maarten Steinkamp aan ook internationale artiesten te gaan contracteren. Een van de eerste successen was de Braziliaanse zanger Michel Teló, die met “Ai Se Eu Te Pego (Noossaa)” begin 2012 enkele weken op 1 stond in de Nederlandse hitlijsten.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Neem gerust contact op!

Onze Partners

Muziekplatforms wereldwijd

d